najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Curenje mejlova Demokratske stranke moglo se predvideti

Osnivač sajta Vikiliks (WikiLeaks) Džulijan Asanž izjavio je da je Vikiliks duže vreme posedovao dokumenta povezana sa kampanjom presedničke kandidatkinje demokrata Hilari Klinton i da se njihovo objavljivanje moglo predvideti.

On je u intervjuu za američku mrežu Si-En-En odbio da otkrije kako je Vikiliks došao do tih dokumenata, ali je naveo da je Demokratski nacionalni komitet bio upozoren da je njegov sistem zaštite podataka koji je već bio na meti hakera, prilično oslabljen.

Vikiliks je 22. jula, tri dana pred konvenciju Demokratske stranke u Filadelfiji, objavio više od 20.000 piratskih govornih poruka sa naloga sedam zvaničnika demokrata, iz kojih se vidi nepoverenje i prezir vrha stranke prema bivšem rivalu Klintonove u trci za predsedničku nominaciju Berniju Sandersu.

Zvaničnici Demokratske stranke saopštili su sinoć da su ponovo bili meta hakerskog napada i naveli da je istraga o tome u toku, ali da su prva saznanja pokazala da je taj napad sličan prethodnom.

Izborna ekipa demokratske kandidatkinje je potom saopštila da je moguće da Rusija stoji iza tih hakerskih napada u korist republikanskog kandidata Donalda Trampa, što je Kremlj kategorično odbacio.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike