U trendu

Čuvati sve vrednosti koje nam je ostavio Sveti Sava

BANJALUKA – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je školsku slavu – Svetog Savu, svim učenicima, studentima, prosvetnim radnicima i zaposlenima u oblasti obrazovanja i poručio da će delo ovog srpskog prosvetitelja živeti večno.

„Dragi učenici, studenti, prosvetni radnici i zaposleni u obrazovanju od srca vam čestitam ovaj veliki praznik, posvećen prvom srpskom ahriepiskopu, prosvetitelju i utemeljivaču srpske crkve, države i školstva – Svetom Savi. Delo, duhovnost i prosvetiteljski rad Svetoga Save živi i živeće večno u srpskom narodu i trajni je podsetnik da moramo da čuvamo i unapređujemo sve one vrednosti koje nam je ostavio Sveti Sava u nasleđe“, poručio je Dodik.

Istakao je da je danas ponosan i srećan na način na koji se Sveti Sava godinama obeležava u školama širom Republike Srpske i što deca kroz školu i učenje o liku i delu Svetoga Save, jačaju svest ne samo o važnosti obrazovanja, nego uče i o svim ostalim vrednostima koje nam je Sveti Sava ostavio u nasleđe – da budemo humani, da pomažemo drugima i utehu i spas u životu pronađemo u molitvi i našoj crkvi.

„Dragi učenici, od srca vam čestitam Svetog Savu, uz želju da i ovaj važan dan iskoristite da naučite nešto novo, da budete vredni i da sve ono što nam je svojim delom pokazao Sveti Sava, bude vaša trajna inspiracija da činite dobro i budete dobri ljudi. Posebno želim da čestitam i izrazim podršku svim našim vrednim prosvetnim radnicima, za njihov ogroman trud, rad i zalaganje u obavljanju njihove veoma važne misije kao što je prenošenje znanja i za njihovu važnu ulogu u izgradnji boljeg društva za sve nas“, naveo je Dodik u čestitki.

Okupljeni oko svetosavske ideje i sledeći put koji nam je pokazao Sveti Sava, naš trajni zadatak i obaveza ostaje da još vrednije radimo i ulažemo u obrazovanje i jačanje našeg školstva, jer od toga zavisi i cela naša budućnost, naveo je Dodik, saopšteno je iz njegovog kabineta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar