U trendu

Cvijanović: Poštovati svaku žrtvu datu za Srpsku

BANJALUKA – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da treba poštovati svaku žrtvu datu za Srpsku i izrazila uverenje da će RS svake godine biti sve jača i razvijenija, jer je pokazala kapacitet institucija boreći se sa raznim problemima.

Cvijanović je naglasila da nikada ne sme prestati iskazivanje poštovanja prema svemu što je dato i ugrađeno u temelje RS.

„Sloboda je stvarana mukotrpno uz mnogo ljudskih žrtava, ljudi su ostali bez delova tela, a materijalna razaranja su ogromna“, rekla je Cvijanovićeva nakon što je, povodom obeležavanja Dana Republike, 9. januara, u ime institucija Srpske, položila venac na spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske na banjalučkom Groblju Sveti Pantelija.

Ona je izrazila uverenje da će Republika Srpska svake godine, za svaki Dan Republike i za svaki drugi važan praznik, biti sve jača i razvijenija, prenosi RTRS.

„Pokazali smo kapacitet institucija Republike Srpske boreći se sa raznim problemima – političkim pritiscima, ekonomskim nedaćama, te epidemijom virusa korona, savladavajući te prepreke i uspostavljajući sve čvršću vezu naših institucija i građana“, naglasila je Cvijanović.
U Republici Srpskoj se 9. januar obeležava kao Dan Republike , jer je na taj dan 1992. godine u Sarajevu, tadašnja Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini, donela Deklaraciju o proglašenju Republike srpskog naroda Bosne i Hercegovine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar