U trendu

Cvijanović: Zahvalnost doktorima na naporima i istrajnosti

BANJALUKA – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović zahvalila je svim doktorima porodične medicine na velikim naporima, profesionalizmu i istrajnosti koju iskazuju u borbi protiv epidemije virusa korona, istovremeno se suočavajući s teškim izazovima.

Povodom Svetskog dana doktora porodične medicine, predsednica RS je danas u Banjaluci razgovarala sa predstavnicima Udruženja doktora porodične medicine Republike Srpske i ovom prilikom istakla važnost i ulogu koju porodična medicina ima u funkcionisanju primarne zdravstvene zaštite, prenosi RTRS.

Na prijemu, kojem je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, Cvijanović je čestitala svim doktorima porodične medicine u Republici Srpskoj ovaj značajan datum, kao i jubilej – 15 godina Udruženja doktora porodične medicine, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike.

Predstavnici Udruženja upoznali su Cvijanović sa svojim statusom u regionalnim i međunarodnim zdravstvenim asocijacijama u borbi za promociju i afirmaciju koncepta iz Republike Srpske, njihovoj ulozi u zdravstvenom sektoru u široj društenoj zajednici, kao i ulozi porodične medicine u vreme pandemije i procesu vakcinacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.