U trendu

Da li će Opra Vinfri smeniti Trampa?

Voditeljka, glumica, producentkinja, filantrop — da li će Opra Vinfri dodati u svoju biografiju i „kandidatkinja za predsednika“? Moguće.

Šezdesettrogodišnjakinja nominovana za Oskara zapalila je Tviter u četvrtak uveče svojim odgovorom na kolumnu Džona Podhoreca u „Njujork postu“ o tome kako bi Vinfrijeva mogla da bude jedina osoba čija slava može da pomogne demokratama 2020. godine.

Njen odgovor bio je jednostavan, ali vrlo sugestivan.

„Hvala na poverenju!“, napisala je Opra Vinfri.

Šta to znači? Da li će se Opra kandidovati?

Iako je Vinfrijeva godinama ismevala predloge da bi jednog dana mogla da se pridruži političkoj borbi, njena osećanja se možda menjaju. U martu je za „Blumberg“ izjavila da je šokantna pobeda Donalda Trampa na izborima 2016. pomogla da shvati da je možda potcenila svoje šanse.

Pomislila sam: „Oh, ja nemam iskustva i ne znam dovoljno“, rekla je. „A sada razmišljam o tome“.

Možda postoje još uverljiviji dokazi o kampanji #Vinfri2020. Prošle nedelje, ova poznata ličnost rođena u Misisipiju pojavila se na televiziji Si-Bi-Es prvi put kako bi razgovarala sa Trampovim pristalicama i protivnicima.

Nema ničeg konkretnog, ali vreme će pokazati ko će biti 45. kandidat 2020. godine, tj. ako aktuelni predsednik dočeka kraj svog mandata, prenosi Sputnjik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)