U trendu

Dalaj lama: Evropa pripada Evropljanima

Duhovni vodja Tibetanaca dalaj lama ocenio je danas u Švedskoj da Evropa pripada Evropljanima i da je poželjno dugoročno gledano da se izbeglice vrate svojim domovima i izgrade svoje zemlje.
Obraćajući se na konferenciji u Malmeu gde se nalazi veliki broj imigranata, dalaj lama je istakao da je Evropa „moralno odgovorna“ da pomogne izbeglicama čiji su životi zaista u opasnosti.
„Primite ih, pomozite im, obrazujte ih… Ali dogoročno gledano, oni (izbeglice) treba da se vrate i razvijaju svoje zemlje“, rekao je duhovni vodja Tibetanaca koji je 1959. godine otišao s Tibeta u Indiju posle neuspelog ustanka i intervencije kineskih vlasti u toj oblasti.

„Mislim da Evropa pripada Evropljanima“, rekao je dalaj lama (83), dobitnik Nobelove nagrade za mir 1989. godine, a čiju misao mnoge njegove pristalice porede s idejama Mahatme Gandija ili Martina Lutera Kinga.

U Švedskoj su u nedelju održani parlamentarni izbori na kojima je ekstremna desnica  koja se zalaže protiv imigracije zauzela treću poziciju, posle vladajuće Socijaldemokratske stranke i konzervativaca.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar