U trendu

Danas kontrola optužnice protiv kavačkog klana i Zvicera

PODGORICA – Kontrola optužnice protiv kriminalne organizacije, koju je, navodno, formirao vođa kriminalnog kavačkog klana Radoje Zvicer, biće održana danas u podgoričkom Višem sudu.

Odgađanje ročišta, krajem januara, zatražio je advokat Miloš Vuksanović, kako bi dobio više vremena za upoznavanje sa spisima predmeta koji je pokrenut protiv njegovih klijenata – Radoja Zvicera i Milana Vujotića.

Odbrana osumnjičenog Petra Lazovića, nekadašnjeg službenika Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB), zatražila je do sada zakazivanje nekoliko ročišta.

Lazović je u pritvoru od 18. jula 2022. godine, kada je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Istog dana izdat je i nalog za hapšenje Lazovićevog kolege Ljuba Milovića, koji se, takođe, sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije. On je i dalje u bekstvu.

Dan nakon što je Lazović uhapšen, priveden je i Mojkovčanin Radovan Pantović zbog sumnje da je učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kotoranin Nikša Perović uhapšen je sredinom septembra prošle godine zbog pranja novca, preneo je portal RTCG.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar