U trendu

Danas štrajkuju grčki carinici, otežan prelaz grčke granice

Generalni konzulat Republike Srbije u Solunu, povodom najave štrajka zaposlenih u grčkoj carini za 1. jun 2017. godine, obavestio je državljane Srbije koji tog dana planiraju da idu u Grčku, da će saobraćaj teretnih vozila biti praktično obustavljen, a da će autobusi biti periodično propuštani.

Za putnička vozila neće biti ograničenja na prelazu Promahonas.

„Na svim graničnim prelazima koje koriste naši turisti (Evzoni, Dorjan i Promahonas) saobraćaj teretnih vozila će biti, praktično, obustavljen“, navodi konzulat na osnovu informacija kojima raspolaže.

Dodaje se da će autobusi biti periodično propuštani (u vremenskim intervalima po pravilu 15 minuta tokom svakog sata). Ovo važi i za putnička vozila na prelazima Evzoni i Dorjan.

„Za putnička vozila neće biti ograničenja na graničnom prelazu Promahonas (napominjemo da je ovaj granični prelaz manjeg kapaciteta, te da u ovakvim slučajevima preti nastanak zastoja)“, navodi konzulat, prenosi RTS.

Pozivaju se građani Srbije da nastave da prate situaciju preko sajta konzulata i da se za sve hitne informacije obrate konzulatu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar