U trendu

Danas u Berlinu međunarodna konferencija o Libiji

MOSKVA – Učesnici berlinske konferencije o Libiji, koja će biti održana danas u Berlinu, pozvaće na prekid svih vojnih dejstava u znak podrške stranama u sukobu, što se vidi iz nacrta zaključaka konferencije u koje TAS S imao uvid.

„Pozivamo na prekid svih vojnih dejstava i direktnu podršku strana u sukobu na celoj teritoriji Libije od početka procesa primirja“, navodi se u dokumentu.

Ucesnici berlinske konferencije o Libiji pozivaju i na ekonomske reforme u toj zemlji.

„Podržavamo ekonomski dijalog sa predstavnicima libijskih finansijskih i ekonomskih institucija i podsticemo sprovodenje strukturnih ekonomskih reformi“, stoji u nacrtu zaključaka.

Ucesnici takode „podstiču uspostavljanje mehanizma za obnovu Libije koji će podržati razvoj i obnovu u svim regionima pod okriljem nove predstavničke i jedinstvene vlade na nacionalnom nivou, kako bi razvila teško pogođena područja“.

Na međunarodnoj konferencija o Libiji u nemačkoj prestonici učestvovaće Rusija, SAD, Kina, Velika Britanija, Italija, Francuska, Egipat, Alžir i Ujedinjeni Arapski Emirati, kao i organizacije, poput Ujedinjenih nacija, Evropske unije, Afričke unije i Arapske lige

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar