U trendu

Danford: Još rano govoriti o odlasku trupa SAD

VAŠINGTON – Načelnik generalštaba vojske SAD Džozef Danford izjavio je da je još uvek rano govoriti o potpunom povlačenju američkih trupa iz Avganistana.

General Danford je, govoreći o mirovnim pregovorima između talibana i SAD koji se, kako navodi AP, bliže konačnom sporazumu, izjavio da će svaki postignuti dogovor biti zasnovan na bezbednosnim uslovima na terenu.

Danford je dodao da avganistanske snage još nisu u stanju da obezbeđuju zemlju bez pomoći međunarodnih snaga, kao i da se ne zna kada će biti u stanju za to.

Avganistanska vlada očekuje da će američki izaslanik u toj zemlji Zalmaj Kalilzad uskoro obavestiti vlastti u Kabulu o napretku u pregovorima SAD i talibana, javlja AP.

Američka agencija dodaje da je portparol talibana izjavio da se pregovori bliže postizanju konačnog rešenja kako bi se okončao rat koji traje gotovo 18 godina.

U međuvremenu su danas avganistanski zvaničnici saopštili da su talibanski ekstremisti ubili najmanje 14 pripadnika provladine milicije i ranili nekoliko civila u zapadnoj provinciji Herat, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.