U trendu

Danilov: Kadirov je dobio instrukcije da likvidira Zelenskog

KIJEV – Čečenski lider Ramzan Kadirov je navodno dobio instrukcije za likvidaciju najviših ukrajinskih zvaničnika 3. februara, tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, tvrdi sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine (RNBOU) Aleksij Danilov, a prenosi Ukrinform.

Prema rečima ukrajinskog bezbednosnog zvaničnika, na tom sastanku je dogovoren plan likvidacije predsednika Volodimira Zelenskog, a Kadirov se obavezao da njegova čečenska jedinica izvrši misiju.

Danilov je za Radio NV rekao i da je ukrajinska obaveštajna služba pratila ove procese, a da su za ispunjenje tog zadataka tri grupe raspoređene u Ukrajinu 26. februara.

Kako je naveo, trebalo im je dva dana od početka ruske invazije u punom obimu 24. februara da se rasporede, jer se veruje da su čekali „zeleni koridor“ da bezbedno stignu do sedišta vlade u Kijevu.

„Pratili smo sve tri grupe. Jednu je eliminisala naša vojska, a druge dve su se kasnije povukle iz naše zemlje. Jedna je sada u Donjeckoj oblasti, druga u gradu Mariupolju, ali nisu na liniji fronta, već u trećem ili četvrtom ešalonu, gde je potpuno bezbedno“, saopštio je Danilov.

Ukrajinski bezbednosni zvaničnik je napomenuo i da ne zna gde se trenutno nalazi Kadirov.

„Mogu sa sigurnošću da kažem da nikada nije boravio ovde. Sve ove montirane fotografije na kojima se pretpostavlja da je u ratnoj zoni su potpuna glupost“, dodao je Danilov, navodi Ukrinform.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar