najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Danska platila 810.000 evra za podatke iz Panamskih papira

Poreska uprava Danske saopštila je danas da je platila anonimnom izvoru 810.000 evra za podatke iz takozvanih “Panamskih papira” o više stotina mogućih utajivača poreza iz Danske.

“Materijal sadrži izvestan broj dokumenata o Dancima, koje smo očekivali, a njihov kvalitet je na istom nivou kao i slučajevi koji služe kao uzorci, a koje smo ranije dobili”, naveo je u saopštenju rukovodeći u Poreskoj upravi Džim Sorensen.

Poreska uprava će sada detaljnije analizirati taj materijal, dodao je on.

Vlada u Kopenhagenu je ranije ovog meseca opravdala plaćanje navodeći da mora da koristi sve potrebne mere kako bi uhvatila utajivače poreza, koji kriju bogatstvo u, na primer Panami, sa ciljem da izbegnu plaćanje poreza u Danskoj.

Danske vlasti su prethodno dobile besplatan “uzorak” podataka.

Procena poreskih vlasti je da su informacije dovoljno relevantne da se pokrene poreska istraga o nizu kompanija i pojedinaca navedenih u dokmentima.

Mediji su u aprilu objavili takozvane “Panamske papire”, dokumenta jedne panamske advokatske kancelarije koja je svojim klijentima omogućavala da posluju preko off šor kompanija kako bi izbegli plaćanje poreza u matičnoj zemlji.

Među imenima navedenim u Panamskim papirima bili su i istaknuti političari, slavne ličnosti i sportske zvezde.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike