U trendu

Debata demokrata – svi protiv Blumberga

NJUJORK – Američki milijarder Majkl Blumberg našao se na meti kritika tokom svoje prve demokratske predsedničke debate u Nevadi zbog rasističkih i mizogenih komentara i korišćenja velikog bogatstva za proboj u izbornoj trci.

Bivši gradonačelnik Njujorka delovao je neuverljivo dok je tvrdio da ima najviše izgleda da pobedi aktuelnog predsednika Donalda Trampa na izborima.

U debati su učestvovali Berni Sanders, Elizabet Voren, Ejmi Klobučar, Džo Bajden i Pit Butidžidž koji su svi kritikovali Blumberga da novcem pokušava da uđe u Belu kuću.

„Takmičimo se s milijarderom koji naziva žene debelim komadima i lezbejkama konjskog lica“, rekla je Elizabet Voren, senatorka iz Masačusetsa, i dodala: „Ne, ne govorim o Donaldu Trampu, već o gradonačelniku Blumbergu“.

Demokrate će, kako je navela, jako rizikovati ako jednog arogantnog milijardera zamene drugim, prenosi Rojters.

Sam Blumberg rekao je da svoj novac koristi za važnu stvar.

„Trošim taj novac da se rešim Donalda Trampa – najgoreg predsednika koga smo ikad imali. I ako to mogu da uradim, biće to veliki doprinos Americi i mojoj deci“, rekao je Blumberg.

Prema anketi Ipsosa i Rojtersa, Blumberg se nalazi na drugom mestu među kandidatima sa predsedničku nominaciju demokrata posle Bernija Sandersa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.