U trendu

Dečak sam prešao Sredozemlje da pomogne bolesnom bratu

Egipatski 13-godišnji dečak sam je prešao Sredozemlje kako bi u Evropi potražio pomoć za svog bolesnog brata, a za nekoliko dana će mu se u Italiji pridružiti i njegova porodica, saopštilo je danas egipatsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Dečak je početkom meseca krišom stupio u kontakt sa krijumčarima ljudi i sam krenuo na opasno putovanje brodom preko Sredozemnog mora, noseći sa sobom samo medicinsku dokumentaciju svog brata koji ima retku bolest krvi, prenela je agencija AP.

Današnje saopštenje portparola egipatskog Ministarstva Ahmeda Abu-Zeida je prva potvrda zvaničnog Kaira da je dečak zaista sam prešao Sredozemlje.

Abu-Zeid je ranije naveo da se ne zna gde je dečakova porodica, ali je danas rekao da su vlasti kasnije saznale da će Italija dati vize članovima porodice, uključujući i bolesnom mlađem bratu.

Na hiljade ilegalnih migranata godišnje pokušava da pređe Sredozemno more i dokopa se evropske obale, a mnogi u tom pokušaju i izgube život.

(Tanjug)

1 komentar
  1. petar

    Sta ce tamo njegova porodica!? Pa nisu sad odjednom svi bolesni!? I ako su bolesni kako mogu da putuju!? Dostaviti potrebne lekove sto pre i dovidjenja!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike