U trendu

Delovi norveškog aviona padali na stambeno naselje

RIM – Metalni delovi Boinga 787 norveške kompanije Norwegian, koji su se ubrzo nakon poletanja odlomili sa aviona, padali su poput „kiše metaka“ na okolno stambeno naselje.

Na građane koji žive u naselju nedaleko od rimskog aerodroma Leonardo da Vinči Fjumićino u subotu su padali manji metalni delovi aviona veličine 20 santimetara, prenosi britanski Indipendent.

Jedan od stanovnika rekao je da je sve ličilo na oluju čelika i metala i da je zbog toga pobegao u kuću.

Na području Isola Sakra, koje se nalazi južno od grada i aerodroma, oštećeno je desetak automobila i kuća, a jedna osoba prijavila je lakše opekotine.

Pokrenuta je zvanična istraga kako bi se utvrdilo šta je izazvalo ovaj incident, a za sada je poznato da je pilot odustao od planiranog puta za Los Anđeles i da se avionom vratio na rimski aerodrom.

Pretpostavlja se da su delovi pali sa levog motora aviona, ali još nije poznato o kakvom se kvaru radilo i da li je 298 putnika u avionu bilo u opasnosti.

Portparolka kompanije Norwegian izjavila je da postoje „naznake tehničkog kvara“ i dodala da je avion sleteo na bezbedno.

Gradonačelniok Fjumićina Esterino Montinonapisao je na svom Fejsbuku da se incident dogodio u 16.40 po lokalnom vremenu u subotu jer se avion pokvario, kao i da su tokom kvara metalni delovi velikom brzinom padali na zemlju.

„Prilikom pada ti delovi su pogodili parkirane automobile, bašte i druge objekte i oštetili ih“, rekao je Montino i dodao da su na lice mesta odmah došli policajci, vatrogasci, predstavnici civilne zaštite.

(Tanjug)

Napišite komentar