U trendu

Demokrate žele da lično Kušner objasni „tajne kanale“ sa Rusijom

Demokrate u američkom Kongresu zatražile su da direktno od zeta predsednika SAD Džareda Kušnera, koji je i savetnik u Beloj kući, čuju objašnjenje povodom navoda da je predložio da se uspostavi tajni kanal za komunikaciju sa Moskvom.

Istovremeno, republikanac Adam Šif iz Kalifornije je izjavio da vlada mora „do kraja“ da ispita ovaj slučaj i zatražio je da se revidira Kušnerov status kada je reč o pristupu poverljivim informacijama, preneo je AP.

„Vašington post“ je objavio da je Kušner početkom decembra prošle godine sa ruskim ambasadorom Sergejem Kisljakom u „Tramp taueru“ dogovorio da se napravi tajni kanal komunikacije između Moskve i tima Donalda Trampa.

Američki predsednik Donald Tramp se u subotu kasno uveče vratio sa svoje prve međunarodne turneje otkako je preuzeo funkciju predsednika, spreman da se uhvati u koštac sa navodima o vezama njegovih pomoćnika s Rusijom, uključujući tvrdnje da je njegov zet Džared Kušner pokušao da uspostavi tajni kanal za komunikaciju sa Moskvom.

Iako je tokom te devetodnevne turneje bio neuobičajeno odustan sa Tvitera, u nedelju je nastavio da se oglašava putem svoje omiljene društvene mreže, i to žustrom „olujom tvitova“ u kojima besni zbog „lažnih vesti“.

„Moje je mišljenje da su mnoge od procurelih informacija iz Bele kuće izmišljene laži koje fabrikuju mediji u svojim lažnim vestima“, napisao je on jutros, po povratku kući, prenosi AFP.

Tramp u tvitu kaže da svaki put kada se u „medijma koji emituju lažne vesti pojave reči „izvori navode“, a nisu imenovani, velika je verovatnoća da ti izvori uopšte ne postoje, već su ih izmislili autori lažnih vesti“.

„Lažne vesti su neprijatelj!“, napisao je Tramp.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.