U trendu

Demonstranti traže da Duterte ispuni obećanja

Nekoliko hiljada levičara, mašući crvenim zastavama i noseći sliku predsednika Filipina Rodriga Dutertea, došlo je danas do parlamenta u Manili sa zahtevom da Duterte ispuni obećanja iz prošlogodišnjeg govora o stanju nacije, od mirovnih pregovora sa komunističkim pobunjenicima do povećanja brzine interneta.

Interventne jedinice policije, koje nisu imale pendreke i štitove da bi sa naglasila maksimalna tolerancija prema demonstrantima, razdvojile su ih od manje grupe Duterteovih pristalica ispred jako obezbedjene zgrade u kojoj je predsednik izneo ovogodišnji govor o stanju nacije.

U sali parlamenta su levičarski poslanici pronalazili zanimljive načine protesta. Poslanica Emi de Hesus je nosila urodjeničku odeću sa perlama na kojima je pisalo „Pravi poslovi sada“, kao kritika na praksu rada na ugovore bez ikakvih beneficija za zaposlene.

Poslanica Arlen Brosas je na crnoj haljini imala ispisanu poruku bivšeg političkog zatvorenika „Ne vanrednom stanju“.

Duterte je u subotu dobio odobrenje parlamenta da produži vanredno stanje na jugu zemlje da bi se okončao sukob sa islamističkim ekstremistima u gradu Maravi, što je najveća kriza otkako je prošle godine postao predsednik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar