U trendu

Dendias odložio razgovor sa Čavušogluom za četvrtak

ANKARA – Grčki ministar spoljnih poslova Nikos Dendijas odložiće planiranu posetu Turskoj za jedan dan u četvrtak zbog sastanka sa ministrima NATO-a, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova u Atini.

Poseta dolazi usred napetosti oko teritorijalnih sporova Ankare i Atine, podvučene ove sedmice oprečnim komentarima o sporazumu o pomorskom razgraničenju Turske iz 2019. godine sa Libijom u istocnom delu Sredozemnog mora, preneo je Rojters.

Dendijas je prvobitno trebalo da bude u Ankari sutra posle sastanka sa carigradskim patrijarhom u Istanbulu, ali je promenio planove zbog video konferencije ministara NATO-a, rekao je jedan zvaničnik.

„Dendijas će se sutra sastati sa ekumenskim patrijarhom u Istanbulu, vratiće se u Atinu na sastanak NATO-a i u četvrtak će otići u Ankaru da se sastane sa svojim kolegom“, rekao je zvaničnik grcke vlade za britansku novinsku agenciju.

Grčko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da će se Dendijas sastati s turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom u četvrtak sa kojim će razgovarati o bilateralnim odnosima i regionalnim i međunarodnim pitanjima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.