U trendu

Deo HR političke scene uznemiran Vučićevim porukama s KiM

ZAGREB – Deo hrvatske političke scene, gotovo pođednako kao Albanci na KiM, uznemiren je zbog poruka koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao iz Kosovske Mitrovice, posebno delovi u kojima je govorio o politici Slobodana Miloševića.

Hrvatska Socijalno liberalna stranka (HSLS) je tim povodom zatražila sastanak sa predstavnicima vladajuće koalicije jer, kako kažu, žele da čuju jasne stavove vlade, ali i predstavnika Samostalne demokratske srpske stranke, koja je koalicioni partner u vlasti.

Dok HSLS traži sastanak vladajuće koalicije, hrvatski ministar branitelja Tomo Medved misli da se Vučiću u Hrvatskoj pridaje previše pažnje.

Medved, naime, smatra da bi Hrvatska trebalo da se više bavi svojim pitanjima, koja su važna za privredni rast i prosperitet.

„Moje mišljenje je da previše pažnje posvećujemo jednom predsedniku susedne zemlje“, rekao je Medved za regionalnu N1 tv u odgovoru na pitanje kako komentariše Vučićeve poruke iz Kosovske Mitrovice.

Politički analitičar i profesor na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu, Dejan Jović, pak,misli da je Vučićev govor “malo podbacio u odnosu na očekivanja”, ali da je njegov odnos prema politici Miloševića bio ambivalentan. Bilo je, kaže, pohvale i kritike.

“Govor je pre svega bio okrenut prema postizanju kompromisa i to prema Albancima”, naveo je Jović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.