U trendu

Deset mrtvih u zatvoru na Filipinima

Deset zatvorenika poginulo je noćas u zatvoru na Filipinima posle eksplozije i pucnja iz vatrenog oružja, saopštili su zvaničnici.

Zvaničnik zavoda za zatvore Ksavijer Solda rekao je da je ubijeno osam zatvorenika optuženih zbog droge, medju kojima su i dva kineska državljana. Druga dvojica nastradalih su optuženi za pljačku i ubistvo.

„Tokom prvobitne istrage, možemo potvrditi da je bila eksplozija unutra, ali se o uzroku eksplozije još vodi istraga“, rekao je Solda.

On je dodao da se proveravaju navodi da su pre eksplozije zatvorenici želeli da razgovaraju s čuvarem pošto su saznali da će biti prebačeni u drugi objekat, kao i da se ispituje da li je eksplozija bila deo pokušaja bekstva, ali da se se čeka razgovor s ranjenim čuvarem.

Jedan filipinski portal preneo je reči šef policije Hosea Karumbe koji je rekao da je čuvar bio u toaletu kada je čuo „metež“ medju zatvorenicima koji su čekali u prostoriji za prijem. On je rekao da je čuo pucanj iz vatrenog oružja i pucao na zatvorenike kako bi se probio do svoje kancelarije. Tada se čula eksplozija.

Karumba je rekao da se ispituje kako su zatvorenici uspeli da dodju do automatskog oružja.

Zasad nije poznato da li su zatvrenici umrli od eksplozije ili od metaka.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.