U trendu

Desetine hiljada na sahrani komandanta „Motorole“

Više od 50.000 stanovnika samoproglašene Donjecke Narodne Republike odalo je poštu komandantu milicija Arsenu Pavlovu, poznatom pod nadimkom „Motorola“, saopštilo je tamnošnje Ministarstvo unutrasnjih poslova.

U održavanje reda bilo je uključeno više od 400 policajaca, uključujući 90 inspektora saobraćajne policije, ali nisu zabeleženi nikakvi incidenti, navdedno je u saopštenju, prenosi TAS S.

„Ovo je veliki gubitak za nas. Uvek sam mogao da se oslonim na njega i znao sam da će ispuniti svoj zadatak bolje nego iko,“ rekao je donjecki ministar odbrane Vladimir Kononov.

U centru Donjecka, u blizini Opere, gde je održana komemoracija, mogao se vidite poster sa fotografijom pripadnika milicije i natpisom „Heroji ne umiru.“

Arsen Pavlov je ubijen 16. oktobra uveče u stambenom bloku u Donjecku. Počinioci su postavili bombu u lift i aktivirali je dok se Pavlov vozio ka svom spratu.

Zvaničnicisu ovo nazvali terorističkim napadom, a lider Donjecke Republike Aleksander Zaharčenko je prirpemu ovog napada optužio ukrajinsku službu bezbednosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.