U trendu

Desetine mrtvih u napadima u Bagdadu

U dva odvojena napada automobilom bombom u većinski šiitskim kvartovima Bagdada ubijeno je najmanje 33 ljudi, javili su danas irački zvaničnici.

Najteži napad bio je na otvorenoj pijaci u severoistoičnom kvartu Šaab, gde je ubijeno 28 a ranjeno oko 65 ljudi, prenosi agencija AP. Napad je izveden autmobilom punim eksploziva parkiranim blizu pijace, rekao je jedan policajac. 

U drugom napadu automobilom bombom ubijeno je najmanje pet ljudi, a 15 je ranjeno, naveli su zvaničnici.

Drugi napad izveden je na zelenoj pijaci, u većinskom šiitskom kvartu Dora, na jugu grada. On je usledio posle napada na severoistočni kvart Šaab u kome je prema poslednjim podacima poginulo 28 a povredjeno 65 ljudi. 

Portparol ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da je prvi napad izvela žena samoubica. Medjutim jedan pukovnik policije je rekao da se prvo dogodila eksplozija bombe a posle toga samoubilački napad, prenosi agencija Frans pres.

Niko za sada nije preuzeo odgovornost za ove napade, ali ekstremistička organizacija Islamska država je ranije navela da ona stoji iza serije nedavnih napada u Bagdadu i blizu njega u kojima je ubijeno više od sto ljudi za nedelju dana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.