U trendu

Devojčica iz Gvatemale umrla na granici Meksika i SAD

VAŠINGTON – Sedmogodišnja devojčica iz Gvatemale, koja je sa svojim ocem ilegalno pokušala da pređe granicu Meksiko-SAD umrla je zbog dehidracije nakon što su ih priveli pripadnici američke pogranične patrole, objavio je „Vašington post“.

Devojčicu i njenog oca prošle nedelje je privela američka granična policija, a devojčica je umrla zbog dehidracije i šoka.

Prema izveštaju američke granične policije, sedmogodišnjakinja i njen otac privedeni su 6. decembra u večernjim satima po lokalnom vremenu.

Bili su deo grupe od 163 migranata koji su pokušali da pređu granicu.
Osam sati kasnije, devojčica je počela da ima napade. Radnici hitne službe ubrzo su stigli u pomoć, izmerili su joj telesnu temperaturu koja je prelazila 40 stepeni i ustanovili da danima nije ništa pila niti jela.

Helikopterom su je prevezli u dečju bolnicu u El Pasu, ali devojčica je doživela srčani zastoj.

Umrla je u bolnici.

Američka granična policija nije objavila njeno ime, a trenutno sprovodi istragu, s ciljem da proveri da li su patrolni službenici pravilno sledili proceduru.

Jedan od protokola je da se migrantima koji su privedeni dodeli nužna porcija hrane i vode, a za sada je upitno je li devojčica bila nahranjena i jesu li je pregledali medicinski službenici pre nego što je dobila napade, preneo je Index.hr.

„Izražavamo iskreno saučešće porodici devojčice“, izjavio je portparol granične policije Endrju Mihan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar