U trendu

Dimovski: VMRO bez odgovora o prijavama protiv Zaeva

SKOPLJE – U jeku referendumske kampanje u Makedoniji, najuticajnija opoziciona VMRO – DPMNE zatražila je danas odgovor od tužilaštva šta se dešava sa krivičnim prijevima podnetim protiv premijera i lidera SDSM, Zorana Zaeva i njegovih saradnika, zbog podmićivanja građana da bi na predstojećem izjašnjavanju glasali za sporazum sa Grčkom i priključenje Makedonije NATO i EU.

SDSM to negira i poručuje da su krivične prijave neosnovane.

Član Izvršnog odbora stranke, Dimitar Dimovski, je izjavio da je u okviru krivične prijave kao dokaz dostavljen i video materijal.

Dimovski je rekao da se na snimku vidi kako Zaev poziva građane da izađu na referendum i da će im se, ako izađu i glasaju „za“, kao bisnismen i premijer odužiti.

„Naš cilj je da dokažemo da niko nije iznad zakona pa ni Zoran Zaev“, rekao je Dimovski, prenela je skopska TV Telma.

Dimovski kaže da VMRO do sada nije dobila nikakav odgovor o krivičnoj prijavu koju su još 5. jula podneli protiv Zaeva, Nikole dimitrova, Taljata Džaferija, Artana Harša i još 67 poslanika zbog zloupotrebe službenog položaja, ugrožavanja nezavisnosti zemlje i udruživanja radi neprijateljskog delovanja.

On kaže da na odgovor čekaju duže od dva i po mesecai da još ne dobijaju nikakav odgovor na krivične prijave koje je protiv predstavnika vlasti podnela opoziciona VMRO-DPMNE.

S druge strane, u reagovanju SDSM se navodi da su podnete krivične neosnovane i da se pravosuđe neće baviti nevažnim podnescima.

„Nema krivičnog dela, a pogotovo nema mita i VMRO-DPMNE to dobro zna. Pitanje je zašto je VMRO-DPMNE protiv povećanja zarada za radnike? Zašto se opoziciona stranka bavi povećanjem plata, povećanjem životnog standarda građana, a zatim podnosi neosnovane podneske kojima pokušavaju da zavaraju građane. Krivična dela su zločini, kršenja ljudskih prava i dogovorene aktivnosti VMRO-DPMNE, koje su kontinuirano sprovedili tkom proteklih 11 godina, dok su bili na vlasti….“, poručili su iz SDSM.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.