U trendu

Direktorka CIA Đina Haspel u Turskoj zbog slučaja Kašogi

ANKARA – Neimenovani američki zvaničnik koji je insistirao na anonimnosti, izjavio je za AP da se direktorka CIA Đina Haspel nalazi u Turskoj kako bi proučila slučaj ubijenog saudijskog pisca Džamala Kašogija.

Američka agencija navodi da je poseta Haspelove usledila dan nakon što je predsednik SAD Donald Tramp poručio da nije zadovoljan objašnjenjem Saudijske Arabije u vezi sa smrću Kašogija pre tri nedelje u konzulatu tog kraljevstva u Istanbulu.

Saudijske vlasti saopštile su da je on ubijen u tuči, dok turski zvaničnici tvrde da je 59-godišnjeg kolumnistu „Vašington posta“ napao i ubio saudijski tim u kojem je bilo 15 ljudi.

Podseća se da je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan kazao da želi da se grupi od 18 osumnjičenih, koji su privedeni u Saudijskoj Arabiji, sudi pred turskim sudovima.

Britanska televizija „Skaj njuz“ objavila je ranije danas, pozivajući se na neimenovane izvore, da je telo Kašogija pronađeno u bašti rezidencije saudijskog konzula u Istanbulu i da je „raskomadano“, a da mu je lice „unakaženo“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.