U trendu

Dirljiv doček oslobodilaca: Sirijci dočekali ruske trupe u istočnoj Kalamuni (video)

Posle izlaska terorista iz Istočne Kalamune ruska vojna policija je ušla u grad kako bi zajedno sa svojim sirijskim kolegama patrolirala ulicama radi zaštite stanovništva od pljačkaša, kriminalaca i ostataka ćelija terorista, prenosi „Ruska vesna“ pozivajući se na izvore u Ministarstvu odbrane RF.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da će na poziv sirijske vojske ruska vojna policija patrolirati delovima grada kako bi zaštitila narod od pljačkaša i terorista, a istovremeno ruski instruktori obučavaće svoje sirijske kolege.

Rusku vojsku koja je ušla u ovaj oslobođeni grad stanovništvo je dočekalo uz ogroman broj automobila i motocikala kao i uz neviđene krike radosti.

Na glavnom gradskom trgu učenici, studenti, državni službenici, penzioneri i ostali građani izašli su da dočekaju svoje oslobodioce.

Mirni život polako se vraća u Istočnu Gutu. Ponovo rade radnje i ulični kafići, a trgovci praktično sede na stepenicama očekujući svoje mušterije.

Državne službe ponovo rade, imaju prijem građana za sva pitanja, od puštanja struje do cene nafte i benzina, što je bilo nemoguće dok su se u gradu nalazili teroristi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar