U trendu

Đukanović: Sve obaveze po karticama uredno sam izmirivao

PODGORICA – Predsednik Crne Gore i DPS-a Milo Đukanović kazao je da je tačno da je u Atlas banci od 2007. do 2015. imao kreditne kartice, ali je, kako je rekao za Vijesti, sve svoje obaveze po osnovu korisćenja kartica uredno izmirivao.

Đukanović je time odgovorio na jučerašnji tekst u Vijestima, a u kojiem je navedeno da je neko pokrivao njegove lične račune, a u za taj list pojašnjava da je reč o revolving karticama koje su imali odobreni limit do 30.000 evra.

„Sve svoje obaveze po osnovu njihovog korišćenja uredno sam izmirivao, a za navodni dug od 16.741,24€, (od čega 4.592,08€ redovne i zatezne kamate) saznao sam prvi put juče. Tendenciozna konstrukcija da je „samo jedno zaduženje aktuelnog predsjednika države“ iznosilo toliko, sugeriše valjda da ih je bilo još“, navodi Đukanović u odgovoru. Kaže i da za dug nije znao, niti ga je o njemu banka obaveštavala, pa tako nije nikome mogao ni dati odobrenje da ga u njegovo ime izmiri. „Već sam u kontaktu s bankom u kojoj proveravam verodostojnost informacije o dugu i tražim instrukciju na koji način da izvršim tu svoju obavezu, ako ona stoji. Takođe, zatražio sam stručnu pomoć da se upoznam sa svim ugovorima koji se pominju i sa celokupnom dokumentacijom, na bazi koje je plasirana pomenuta senzacionalistička vest“, navodi Đukanović.

Takođe, kako kaže, sasvim sigurno zna da nije učestvovao u bilo kakvim transakcijama poslovnih subjekata pominjanih u jučerašnjem tekstu, a nakon provere, a zavisno od rezultata, navodi da će pokrenuti postupak pred nadležnim organima protiv odgovornih lica uključenih u „prljavu akciju smišljenu radi moje političke i moralne diskreditacije, u pokušaju skrivanja kriminalnih radnji vlasnika Atlas banke“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar