Đurić: Nastavićemo bratske veze sa državama Kariba

VAŠINGTON – Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić, posle današnjeg razgovora sa Rodolfom Sabongeom, generalnim sekretarom Asocijacije karipskih država (ACS), rekao je da će naša zemlja nastaviti da neguje bratske veze sa državama Kariba.

Prenevši poruke prijateljstva naroda Srbije, ali i predsednice Vlade Ane Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića, ambasador je podsetio da programi i projekti poput programa „Svet u Srbiji“ nedvosmisleno pokazuju da Srbija ima za cilj promovisanje kulture, tradicije, visokog obrazovanja i politike dobrih odnosa saradnje i međusobnog uvažavanja sa državama u Karipskom regionu.

Ambasador Đurić je ukazao na važnost ove Asocijacije kao foruma za unapređenje bilateralnih odnosa Republike Srbije sa državama Kariba, navedeno je u saopštenju.

„Od posebnog značaja za našu zemlju jeste stav onih država članica ACS koje poštuju suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije“, istakao je ambasador prilikom predaje akreditivnih pisama, čime je i zvanično postao posmatrač pri ovoj regionalnoj organizaciji.

Asocijacija država Kariba osnovana je 1994. godine i okuplja 25 država članica, 12 pridruženih članica i 28 država posmatrača.

Republika Srbija primljena je u posmatrački status pri ovoj Asocijaciji 2012. godine, a putem svojih predstavnika aktivno učestvuje u samitima i ministarskim sastancima ACS od 2011. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.