U trendu

Dobio racun od 0 kuna, otišao je u poštu uredno da plati

ZAGREB – Mnogo je onih koji strepe od pogleda na poštanski sandučić, jer su tamo obično samo računi ili opomene, a čoveku iz Hrvatske stiglo je upozorenje da plati iznos od 0,00 kuna.

Sporna opomena ima čak i rok plaćanja.

A takav račun dobio je jedan covek koji je ujedno i pisac satiričar, pa je odlučio da se našali s ljudskom glupošću, piše Slobodna Dalmacija.

Plus, jasno je da slanje poštom ili kurirskim servisom košta, kao i ispis formulara, pa i samog racuna.

Čovek je prepricao i dijalog kada je otišao da plati sporni racun:

„Dobar dan, platio bih racun“.

„Izvolite“.

„Evo“.

„Vi mene ko zaj****ate.

„Ne. Da li tu piše da treba platiti do toga i toga datuma. Ako mi ne overite da sam pristupio po nalogu, oni mogu ovo imatI u evidenciji i dati na dalju obradu, a onda bi moglo biti lepih troškova“.

„Pa vidi se da je nula“.

„Ne vidi to svako“.

„A ko to pored zdravih ociju ne vidi?“

„Pa ovi koji su mi poslali uplatnicu“.

„Ma, oni vam moraju to poslati radi interne evidencije“.

„Onda vi meni udrite pecat da sam platio“.

„Šeefeeee…“

Ovo je ono što se odigralo na šalteru, a tamošnji novinari tražili su odgovor iz Hrvatskog telekoma u vezi s uplatnicom na taj nesvakidašnji iznos:

„….Možemo da pretpostavimo kako je korisnik dobio racun na kojem je naveden iznos u kojem su obracunate usluge, kao i pripadajuci PDV. Racun na kojem su obracunate usluge korišcene u mesecu ne iznosi 0,00 kuna, vec je upisan u iznosu koji je veci od 0,00 kuna.

Na istom racunu je obavljen i odbitak iznosa koji je korisnik verovatno preplatio prilikom placanja prethodnih racuna te se sve navedene informacije nalaze na racunu. Buduci da se radi o iznosu od 0,00 kuna, prinudnu naplatu nije moguce pokrenuti“, prenosi B92.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.