najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Doček Lazareviću šalje pogrešnu poruku

Glavni haški tužilac Serž Bramerc izjavio je danas na sednici Saveta bezbednosti UN da je dočekom „osuđenog ratnog zločinca, generala Vladimira Lazarevića“ u Srbiji poslata „potpuno pogrešna poruka“.

Bramerc je, predstavljajući šestomesečni izveštaj o Haškom tribunalu, rekao da se u Srbiji nastavlja postizanje značajnih rezultata, ali da se „proces pozivanja na odgovornost u Srbiji nalazi na ključnom raskršću“.

„Činjenica da su prošle sedmice visoko rangirani ministri vlade pratili na putu u Srbiju osudjenog ratnog zločinca, generala Vladimira Lazarevića, i organizovali mu doček nakon što je pušten na slobodu šalje potpuno pogrešnu poruku“, rekao je Bramerc.

Bramerc je rekao da se „i dalje ostvaruje napredak u krivičnom gonjenju za ratne zločine na nacionalnom nivou, iako je on neravnomeran i krhak“. „Jasno je da se širom prostora bivše Jugoslavije može i mora u većoj meri ostvariti pozivanje na odgovornost“, rekao je on.

Haški tužilac je rekao da je potraga za nestalim osobama suočena s izazovima sa svih strana u sukobima i da treba podstaći ljude, koji znaju gde se nalaze masovne grobnice, da se jave.

„U mnogim delovima društva ratni zločinci se i dalje glorifikuju, a ljudi koji pružaju informacije o nestalim osobama rizikuju da budu proglašeni izdajnicima i postanu meta moguće odmazde“, rekao je Bramerc.

(Beta)

1 komentar
  1. batamrca

    Na odgovornost, ali samo ako su srpske nacionalnosti, ostali nisu ništa krivi, po vama, beži odavde da te više ne vidimo, gmazu američki.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike