U trendu

Doktori u ovoj zemlji protestuju jer ne žele veće plate!

Više od 500 doktora iz Kvebeka protestuje protiv povećanja svojih plata koje smatraju uvredljivim zbog teškog položaja ostalih zdravstvenih radnika i pacijenata, javlja CNBC.

– Mi, doktori iz Kvebeka koji verujemo u snažan javni sistem, protivimo se nedavnom povećanju plata koje su dogovorili naši medicinski sindikati – stoji u pismu doktora koje je potpisalo i oko 150 studenata medicine.

Doktori su u pismu naveli da su uvređeni činjenicom da su dobili povišice u trenutku kada medicinske sestre, tehničari i pacijenti pate:

– Ove povišice su još šokantnije kada se setite da naše medicinske sestre, tehničari i drugo osoblje rade u vrlo teškim uslovima, a naši pacijenti nemaju svu potrebnu negu zbog drastičnih rezova u poslednjim godinama i centralizacije moći u ministarstvu zdravstva – stoji u pismu objavljenom na francuskom jeziku.

– Jedino što se čini da je otporno na rezove su naše plate – naveli su doktori u pismu. Zahtevaju da se novac koji je uplaćen za njihove povišice vrati u zdravstveni sistem.

– Verujemo da postoji način raspodele resursa zdravstvenog sistema Kvebeka za poboljšanje zdravlja stanovnika i ispunjavanje potreba pacijenata, bez guranja radnika do ivice – stoji u pismu.

– Zahtevamo da se povišice odobrene doktorima ukinu i resursi sistema bolje raspodele u korist svih zdravstvenih radnika kako bi stanovnici Kvebeka dobili zdravstvene usluge kakve zaslužuju – navodi se na kraju protestnog pisma, a prenosi Avaz.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.