U trendu

DPR: Podignute optužnice protiv još dva plaćenika Britanca

DONJECK – Vlasti samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) podigle su optužnicu protiv još dvojice britanskih plaćenika, po istim optužbama kao i protiv trojice ranije osuđenih stranaca, javila je danas Donjecka novinska agencija pozivajući se na neimenovani izvor.

Istražitelji DPR optužili su dvojicu britanskih državljana Dilana Hilija i Endrjua Hila, zarobljene u fabrici Iljiča u Marijupolju i u Nikolajevskoj oblasti, da su učestvovali u neprijateljskim dejstvima u Ukrajini kao plaćenici, izjavio je za TAS S izvor u policiji DNR, dodajući da oni odbijaju da svedoče.

U toku je istražna operacija, istražitelji traže dokaze o zločinima koje su počinili Britanci jer ne žele da svedoče i odbijaju da sarađuju, rekao je izvor.

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je 29. aprila video snimak ispitivanja Hila, koji se predao ruskim snagama u oblasti Nikolajev.

Zarobljeni britanski plaćenik imao je informacije o masovnoj grobnici sa 280 civila u blizini Irpena i Buči u Kijevskoj oblasti.

O tome je napravio zapisnik u svojoj beležnici, prema fotografiji do koje je došao TAS S.

O drugom plaćeniku do sada se ništa nije znalo.

Prema izvoru ruske novinske agencije, on je uhvaćen u fabrici Iljič u Marijupolju, gde je bila raspoređena 36. ukrajinska brigada marinaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.