U trendu

DPS traže odlazak gradonačelnika Nikšića iz DF-a

PODGORICA – Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića traži odlazak gradonačelnika Nikšića Marka Kovačevića (DF) sa te funkcije jer, kako navode,nastavlja da „potpiruje i onako već dovoljno uzavrele tenzije u društvu“ i raspiruje mržnju.

DPS, koji je na poslednjim izborima u Nikšiću, a prethodno i u državi, izgubio vlast posle više od tri decenije, u saopštenju, koje prenosi podgorički portal CdM, za Kovačevića kaže da je „poklonik četničkih ideologija“ i da nije „dorastao“, a ni „dostojan“ funkcije na kojoj je.

Đukanovića stranka, koja se deklariše kao stranka pomirenja, multinacionalnu i multikonfensionalnu, evropsku Crnu Goru, kaže da Kovačević nije potreban za pomirenje u Nikšiću jer je, kako tvrde, iz njegovih usta izašlo „da su odbornici koji nisu njegovi poslušnici ideološki mutanti i šovinisti, te da su građani sa Trga slobode, čija je tragična krivica ljubav prema svojoj, a ne tuđoj, državi ekstremistička grupa..“.

Ovaj napad na Kovačevića, koga nazivaju „pijunom Aleksandra Vučića i podanikom Crkve Srbij“usledio je nakon sukoba dve grupe građana u Nikšiću tokom obeležavanja 13. jula Dana crnogorske državnosti o čemu je juče bilo reči u parlamentu u okviru „premijerskog sata“.

“U krajnjem, zbog svega navedenog, zbog sramnih narativa i sramotnog delovanja, je jasno da nikakvog društvenog pomirenja neće biti, dok god Kovačević ne ode sa funkcije kojoj nije dorastao i koje nije dostojan”, naveli su iz nikšićkog DPS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.