U trendu

Dron sleteo na nosač aviona i desilo se – čudo (video)

Britanski fotogoraf je spustio dron na krov broda „NjKV kraljica Elizabeta“, napravio snimke i odleteo, a obezbeđenje nosača aviona nije reagovalo.

https://www.youtube.com/watch?v=10wYWKUq2e8

Fotograf je bez ikakvih problema neko vreme snimao brod dronom „DJI fantom“, kada ga je snažni vetar naterao da spusti letelicu na palubu broda.

Ono što je iznenađujuće je da niko od policijskog obezbeđenja nije intervenisao „iako je bilo dosta policajaca u malim brodićima koji su mahali dronu“, tvrdi „Invernes kurier“ .

„Nije bilo nikoga kada sam spustio dron, izgledao je kao brod duhova“, rekao je fotograf.

Uprkos tome što je bio zabrinut da će zaštita koju emituje čelična paluba nosača da ošteti „elektronski sistem za sletanje bespilotnih letelica“, uspeo je da spusti svoj dron, napravi nekoliko snimaka i potom sigurno odleti.

„Ispostavilo se da je paluba obložena nekom vrstom materijala koja služi za bolje prijanjanje aviona i koji ne utiče na elektroniku“ , dodao je on.

Još zanimljivije je što kada je kasnije otišao do lučkog obezbeđenja i pokušao da objasni šta se dogodilo, „niko nije delovao zabrinuto“, iako je čovek sa kojim je razgovarao rekao da će preneti informaciju „vrhu lanca komande“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar