U trendu

Druga žrtva napada u školi u Švedskoj

I druga osoba podlegla je povredama zaobijenim u  današnjem napadu maskiranog čoveka u jednoj školi u Švedskoj, saopštila je policija.

Ubijeni su profesor i jedan učenik, a još dve žrtve su teško povredjene u napadu koji je  izvršen mačem, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Napadača je policija ustrelila iz vatrenog oružja i on je podvrgnut operaciji u obližnjoj bolnici. Njegovo stanje je ranije opisano kao teško.

Napad se dogodio u školi Kronan u Trolhetanu, kod Geteborga, drugom gradu po veličini u  Švedskoj. Policija je navela da je napad izvršen u kafeu u školi i da su četiri djaka povredjena, od kojih dvoje teško. 

Zdravstveni zvaničnici naveli su ranije da je jedan profesor podlegao ranama od napada a dva djaka uzrasta 11 i 15 godina su teško povredjena sa posekotinama.

Očevici su opisali haos u školi i stotine djaka kako vrišteći beže iz zgrade. 

Jedan djak je rekao za švedsku televiziju da su prvo mislili da se radi o šali i da je  napadač nosio masku, crno odelo i dugi mač.

Policija je rekla za AP da je napadač star oko 20 godina i da je nosio više od jednog oružja, uključujući bar jedan predmet nalik na nož.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.