najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Drugo pojavljivanje Fidela Kastra u javnosti

Kubanski revolucionarni lider Fidel Kastro pojavio se u javnosti drugi put za manje od nedelju dana, javili su u subotu kubanski državni mediji, što odražava neuobičajenu aktivnost 88-godišnjeg Kastra.
Bivši kubanski predsednik u četvrtak je razgovarao s vojnim i civilnim liderima zemlje, kojima je uručio diplome za doprinos u prehrambenoj proizvodnji, naveo je list Granma i dodao da se na Kubi vojna preduzeća često bave prehrabenom proizvodnjom.

Na fotografijama se vidi Kastro kako predsedava skupom. Kastro je govorio o porastu svetske populacije i klimatskim promenama.

Kubanska televizija prikazala je 4. jula snimke kubanskog revolucionarnog lidera koji je tokom posete jednom institutu za proizvodnju sireva satima razgovarao s tamošnjim predstavnicima.

Kastro, koji je na snimku delovao živahno s hitrim pokretima, bio je u invalidskim kolicima, dok je četiri sata razgovarao o problemima u prehrambrenoj industriji.

Legendarni kubanski lider, koji se povukao s vlasti 2006. godine, i dalje je aktivan, tako što povremeno objavljuje svoje poglede na zbivanja na međunarodnoj sceni ali se sve ređe pojavljuje u javnosti.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike