U trendu

„Država“ gde su deca puna vaški, a žene robinje

Žene ubijenih i zarobljenih terorista DAEŠ-a u sirijskoj Raki ispričale su televiziji RT o životu u terorističkoj organizaciji: ugnjetavanju, nasilju i nemogućnosti da pobegnu.

Mnoge od supruga terorista su strankinje. Kako je ispričala novinarima Hatidža iz Tunisa, ona se venčala u opštini.

„Ako su tvog supruga ubili, samo se udaš za drugoga u dogovoru sa rođacima i uz svedoke“, objasnila je ona.

Libanka Nur el Huda je došla u Siriju zajedno sa mužem koji ju je ubedio da DAEŠ nije tako strašan. Ipak, na licu mesta je videla da nije baš tako.

„Da sam znala šta je DAEŠ, ne bih išla s mužem“, dodala je Nur.

Prema rečima obe žene, nepokornost je kažnjavana zatvaranjem u male sobe bez prozora. Deca su se češala i imala vaške, ali ih niko nije vodio kod doktora.

Hadidža je ispričala da, osim zakonitih žena, militanti imaju i seksualne robinje koje oni kupuju ili poklanjaju jedni drugima. Često se njima poklanja veća pažnja nego pravim ženama kako bi ih mogli skuplje prodati. Cena robinja varira od 10-30.000 dolara. Nur el Huda je pomenula da je nekoliko devojaka uspelo da pobegne, ali su tada militanti DAEŠ-a ubijali njihove pomagače.

„Ja i muž smo napravili veliku grešku došavši ovde. Savetujem svima da ne veruju onima koji govore da je DAEŠ islamska država koja propoveda islam i šerijat i živi po zakonima proroka i Kurana. Svima koji su protiv njih oni odrubljuju glavu“, rekla je Hadidža.

Žene priznaju da među ženama militantima ima i onih kojima sve to odgovara — samo ih brinu skupi pokloni koje muž poklanja suparnici, prenosi Sputnjik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar