U trendu

Dua Lipa nevešto objašnjava: Samo želim svoju zemlju na mapi (foto)

Britanska pevačica albanskog porekla Dua Lipa (24) izazvala je burne reakcije na svom Instagram profilu zbog objava da „Kosovo nije Srbija“ i objavom mape „Velike Albanije“, a sada se oglasila i pokušala da objasni šta je zapravo želela da poruči.

View this post on Instagram

should I bring her back?

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

Novom objavom je pokušala malo da smiri strasti i objasni da nije imala lošu nameru, već samo želi da s ponosom govori o svom poreklu i korenima.

„Moj prethodni post nije imao nameru da izazove mržnju. Jako sam tužna i ljuta što je moja objava pogrešno shvaćena od strane nekih grupa i pojedinaca koji promovišu etničku razdvojenost, nešto što ja strogo odbijam. Svaki put kada objavim nešto o Kosovu, komentari polude, čak i ako se radi o lepim stvarima kao što su hrana i muzika i susrećem se sa snažnim otporom prema autentičnoj albanskoj kulturi. Svi zaslužujemo da budemo ponosni na svoj poreklo, odakle god da smo. Samo želim da moja zemlja bude predstavljena na mapi i da mogu sa ponosom da pričam o svojim albanskim korenima. Ohrabrujem sve da prihvate svoje nasleđe i da uče i slušaju jedni od drugih. Mir ljubav i poštovanje prema svima, Dua“, napisala je Lipa na svom profilu na Instagramu.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by DUA LIPA (@dualipa) on

Na Lipinu prvobitnu objavu reagovao je i Unicef. Dua se predstavljala kao ambasador Unicefa, a na zvaničnom Instagram profilu srpskog Unicefa, negirali su da je ona njihov ambasador i istakli da oni „ne podržavaju stavove koje ona iznosi“.

Duina majka je iz Bosne, a otac Dukađin Lipa sin je istoričara Seita Lipe, direktora Instituta za istoriju na Kosovu. Inače, pevačica je talenat za muziku nasledila od oca, koji je na Kosovu bio član rok benda „Oda“.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.