U trendu

Dvojica Rusa pokušala da prevare CIA

Dva stanovnika grada Borzja u Zabajkalskom kraju pokušali su da dobiju od Centralne obaveštajne agencije (CIA) novac za navodno tajne informacije koje su sami izmislili, saopštili su u regionalnoj upravi FSB-a.

„Stanovnik Borzija, rođen 1993. godine, ostavio je 2015. godine na sajtu CIA pismo u kojem je ponudio da proda američkoj obaveštajnoj službi tajne informacije o oružanim snagama Rusije. Uskoro je dobio odgovor: služba se upecala, ozbiljno je shvatila predlog i počela da postavlja pitanja, između ostalog, i o vojnim objektima. Istina, o novcu predstavnici CIA su u tom trenutku odlučili da ne govore“, rekli su u upravi FSB-a.

Tada se preduzimljivi momak koji radi kao programer i ne poseduje vojne tajne obratio prijatelju, rođenom 1996. godine koji je služio u jednoj od vojnih kasarni. Vojnik isto tako nije znao nikakve vojne tajne i tada su dvojica prijatelja počela da šalju CIA izmišljene priče. „FSB Rusije je zvanično upozorila mladiće da su ovakve akcije nedopustive. U ovom slučaju nema osnove za pokretanje krivičnog postupka, jer stanovnici Borzija se poseduju nikakve tajne. Međutim, i upozorenje je bilo dovoljno da prekinu da se dopisuju sa CIA“, dodali su u resoru, naglasivši da su iznenađeni što je američka obaveštajna služba bila zainteresovana informacijama iz tako sumnjivih izvora.

(Sputnjik)

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar