U trendu

Dzabarov: C. Gora krenula pogubnim putem piraterije i pljačke

MOSKVA – Zamrzavanjem nekretnina u vlasništvu Rusa, Crna Gora se bavi piraterijom i pljačkom, a to će naknadno da našteti njenoj ekonomiji i prijateljskim odnosima sa Rusijom, rekao je danas prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta federacije za spoljne poslove Vladimir Džabarov.

„Crna Gora je krenula, kao i cela Evropa i SAD, pogubnim putem piraterije i pljačke, jer oni koji su kupovali nekretnine, došli su sa
legitimnim sredstvima“, naveo je ruski senator i dodao da crnogorske vlasti nemaju osnova da konfiskuju ili zamrzavaju bilo šta, prenosi Tas s.

Prema njegovom mišljenju, Crnogorci prave veliku grešku i zato što su mnogi ruski turisti oduvek letovali u toj balkanskoj zemlji.

„Mislim da će zbog ovoga crnogorska ekonomija samo pasti, a osim toga koliko god se trudili oko svojih gospodara NATO i EU, od toga neće biti ništa“, rekao je Džabarov i dodao da je „Crna Gora prilično slaba zemlja bez resursa, koja će nastaviti da živi od pomoći Evropske unije“.

On je rekao da je Crna Gora izgubila jednog dobrog prijatelja kao što je Rusija, a da nije stekla nove.

On je ponovio da su pre 15 godina Rusi bili oduševljeni kupovinom imovine u Crnoj Gori, ali je, kaže, to bila greška, jer svako treba da poseduje nekretninu samo u matičnoj zemlji.

Tas s podseća da je juče na sajtu crnogorskog kabineta objavljen dokument prema kome je država pocela da zamrzava imovine u ruskom vlasništvu, a ranije je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić pomenuo da je reč o 44 nekretnine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar