U trendu

Džaferović o izboru predsedavajcuhe SM preglasavanjem

SARAJEVO – Bivši član Predsedništva BiH iz SDA, Šefik Džaferović, rekao je danas da se prvi put u postdejtonskoj BiH desilo da Predsedništvo BiH imenuje predsedavajućeg Saveta ministara preglasavanjem jednog člana Predsedništva BiH.

Predsedništvo BiH je juče imenovalo kandidata HDZ BiH Borjanu Krišto za predsedavajuću Saveta ministara BiH, uz protivljenje hrvatskog člana tog najvišeg državnog tela Željka Komšića, koji je i na oktobarskim izborima izabran glasovima Bošnjaka.

„Danas se mandat daje preglasavanjem jednog člana Predsedništva BiH, što je takođe novo, to se prvi put dešava u postdejtonskoj BIH, prvi se puta preglasavanjem imenuje predsedavajući Saveta ministara“, rekao je Džaferović gostujući na sarajevskoj Hajat tv.

Tvrdi da se to dogodilo u situaciji kada o NATO putu nema nikakvog govora niti reči u sporazumu koalicionih političkih snaga.

„To su dve potpuno različite stvari, mogli smo i mi u prošlom sazivu, mislim na gospodina (Željka) Komšića i sebe da za sedam dana imenujemo predsedavajućeg Saveta ministara da nismo imali ovu stvar i ovo postavili kao uslov, jer je potpuno logičan uslov poštovanja zakona, Ustava, odluka države BIH“, navodi Džaferović, preneo je sarajevski portal Klix.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.