U trendu

Džonson Britancima: Moj i zadatak vlade da nas vodimo napred

LONDON – Rečima „Večeras napuštamo Evropsku uniju“ obratio se premijer Boris Džonson građanima Velike Britanije uoci napuštanja Unije.

„Za mnoge ljude ovo je zadivljujući trenutak nade, trenutak za koji su mislili da nikada neće doći. Mnogi osećaju uznemirenost i gubitak, a postoji i treća grupa, možda i najveća, a to su oni koji su već počeli da brinu da se politička svađa neće nikada završiti“, rekao je premijer.

Kazao je da sva ta osećanja razume i poručio da je posao vlade i njegov kao premijera da „ovu zemlju sada okupimo i vodimo nas napred“.

„Ovo nije kraj, već početak“, najvažnija je poruka po njegopvim rečima.

„Ovo je trenutak kada sviće zora i zavesa se podiže za novi čin u našoj velikoj nacionalnoj predstavi“, rekao je Džonson.

rekao je i da kada pogleda potencijal zemlje koji leka da se oslobodi zna da je ovo prilika koju Vritanci mogu da oretvore u zapanjujući uspeh.

I bez obzira na prepreke, kako je rekao, uveren je da će Velika Britanija „uspeti“.

„Poslušali smo ljude. Povratili smo samostalnost. Sada je vreme da se to iskoristi za oslobađanje punog potencijala ove sjajne zemlje i za poboljšanje života svih u svakom kutku našeg Ujedinjenog Kraljevstva“, poručio je britanski premijer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar