Džonson: Putin najverovatnije naredio upotrebu nervnog gasa protiv Skripalja

Šef diplomatije Velike Britanije Boris Džonson izjavio je da je najverovatnije ruski predsednik Vladimir Putin lično naredio da se nervni gas upotrebi protiv bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.

Kako je rekao, zvanični London nema ništa protiv ruskog naroda – nema potrebe rasplamsavati rusofobiju zbog ovog što se dešava.

„Nesuglasice imamo sa Putinovim Kremljom i njegovim odlukama, a korišćenje nervnog gasa je najverovatnije njegova odluka“, istakao je Džonson.

On je dodao i da je to prvi put da je Rusija koristila nervni gas na ulicama Velike Britanije i uopšte govoreći u Evropi posle Drugog svetskog rata.

Prvobitno je premijerka Velike Britanije Tereza Mej optužila Rusiju za napad na bivšeg oficira GRU Sergeja Skripalja i njegovu kćer Juliju.

Ubrzo nakon toga London je doneo odluku da protera 23 ruskih diplomata i prekine sve kontakte na visokom nivou sa Moskvom.

Mejova je takođe rekla da je ovim potezom Rusija prekršila međunarodno pravo.

(Sputnjik)

7 komentara
 1. Balkan

  Gospodja Tereza Mej sumnja, Gospodin Dzonson malte ne tvrdi znate ovi Englezi su bas pametni ljudi, oni sve znaju, mora da su naslednici baba Vange a mozda im je seme posejao i nas Tarabic jer nema druge nego da je to u pitanju kada ljudi sve znaju i bez dokaza. Sto neko rece tako i za oruzje za masovno unistavanje u Iraku koje nikada nije pronadjeno. Ne mogu kolonijalisti da se odreknu svoje uloge u svetu a sve manje ih neko pita za nesto a najmanje njihov Veliki brat preko bare.

 2. laik

  Samo da podsetim, i onaj zlotvor Bler je tvrdio da Irak ima hemijsko oružje i da zato treba srušiti Sadama, pa je posle „lepo objasnio“ da je lagao zbog viših ciljeva.

 3. Dario

  Je li ovo Borisovo buncanje posledica side ?

 4. Anonimni

  nije putin kraljica elizabeta a skripalj ledi dajana.

 5. Anonimni

  djonson je najverovatnije pametan. mada…

 6. Anonimni

  ova osoba mi baš ne uliva poverenje. prvo neka kaže da engleska nikad nije počinila političko ubistvo, pa neka priča. onda neka kaže o engleskim agentima u beogradu u doba ubistva đinđića. da i mi nešto saznamo.

 7. Miron

  Topli brate Džonsone, je li to kafansko nagađanje, ili imaš dokaze ?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike