Džonson: Stranci “kanibali”, Hilari “sadista”, Putin “vilenjak”

LONDON – Novoimenovani britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson strance je u prošlosti nazivao “crnčićima” i “kanibalima”, a za najverovatnijeg kandidata Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton jednom prilikom je rekao da je “sadistička medicinska sestra u mentalnoj ustanovi“, piše Si-En-En.

Američka televizijska mreža u tekstu povodom imenovanja Džonsona za šefa britanske diplomatije navodi da je odluka britanske premijerke Tereze Mej da ga postavi na to mesto izazvala šok, dozu zabave, ali i strah zbog njegovih nesuzdržanih kritikovanja stranih lidera i “gafova” tokom putovanja u inostranstvo.

Si-En-En podseća da je Džonson u maju osvojio nagradu od 1.000 funti za pesmu o seksualnom odnosu između turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i koze, kao i da je 2015. godine u Tokiju srušio dečaka, starog 10 godina, tokom ragbi utakmice.

Uvredio je praktično sve važne američke političare, uključujući predsednika Baraka Obamu, bivšeg predsednika Džordža Buša, kao i Hilari Klinton i njenog rivala iz Republikanske stranke Donalda Trampa, tvrdi Si-En-En.

Ruskog predsednika Vladimira Putina uporedio je sa elfom Dobi iz filma “Hari Poter”, ali je ocenio da je Putin, za razliku od lika iz filma,  “nemilosrdni i manupulativni tiranin”.

U kolumni o Papua Novoj Gvineji, koja je objavljena 2006. godine, opisao je državljane te zemlje kao “sklone kanibalizmu i ubijanju poglavica”.

“Upoznajte novog šefa britanske diplomatije, Aleksandra Borisa de Fefel Džonsona, poznatog i kao Bo Džo”, piše Si-En-En.

Veruje se, kako navodi, da je njegova karijera, u velikoj meri napredovala nakon “produženog političkog krvoprolića” koje je pratilo glasanje britanskih građana o izlasku iz EU.

Si-En-En podseća da se Džonson smatrao vodećim kandidatom za naslednika, sada već bivšeg, britanskog premijera Dejvida Kamerona, ali se nekoliko dana nakon njegove ostavke povukao iz trke.

“Sada, samo dve nedelje kasnije, ponovo se vratio”, ističe Si-En-En.

Americka televizijska mreža ističe, međutim, da iako je nejasno kako se dogodio dramatičan povratak Džonsona u prvi red britanskih političara, ali naglašaa da on ima iskustvo u diplomatiji i spoljnim poslovima.

(Tanjug)

Ostavite komentar

Oznake