U trendu

EK će podržavati Srbiju na putu ka EU

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han čestitao je danas premijeru Srbije Aleksandru Vučiću na formiranju nove vlade i poručio da će Evropska komisija sa velikim zadovoljstvom nastaviti da pruža podršku na putu ka EU.

Kako se navodi u saopštenju iz Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima, Han je naveo da je otvaranje poglavlja 23 i 24 u julu ove godine označilo ključnu prekretnicu u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji.

U čestitki komesara Hana navedeno je da je veoma važno da Vlada Srbije posveti posebnu pažnju ekonomskim reformama, koje su do sada dale bolje rezultate od očekivanih, kao i reformama u drugim oblastima važnim za proces pristupanja Evropskoj uniji.

Komesar je pohvalio i doprinos Srbije jačanju regionalne saradnje i unapredjenju bilateralnih odnosa sa susednim zemljama u poslednje dve godine, ali je i pozdravio posvećenost premijera Vučića sprovodjenju akcionih planova za poglavlja 23 i 24.

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han u čestitki upućenoj premijeru Vučiću najavio je i skoru posetu Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar