U trendu

Eksplozije bombi u Pakistanu, ubijeno skoro 30 osoba

Skoro 30 osoba je danas ubijeno u tri eksplozije bombi u Pakistanu, saopštili su zvaničnici.

Kako su objasnili, najmanje 13 osoba je ubijeno u samoubilačkom bombaškom napadu automobilom u jugozapadnom gradu Kveta, dok je još najmanje 15 osoba stradalo u eksplozijama dve bombe u severozapadnom gradu Paračinaru.

U napadu u Kveti, koji se dogodio kada je policija zaustavila automobil na kontrolnom punktu kako bi ga pretražila, ubijeno je sedam policajaca.

Generalni direktor policije u provinciji Beludžistan, čija je Kveta prestonica, Abdul Razak Čima rekao je za Rojters da je bombaš digao u vazduh automobil napunjen eksplozivima.

Prema rečima, portparola bolnice u Kveti Vasima Baiga, ranjeno je 19 osoba, a lekar Farid Sumalan kaže da je među njima devet bezbednosnih zvaničnika.

Odgovornost za napad preuzela je teroristička organizacija „Džamat al Ahrahr“ (što znači Skupština slobodnih), koja se odvojila od terorističke grupe Talibanski pokret Pakistana, u poruci koju je Rojtersu poslao portparol te grupe Asad Mansur.

Kada je reč o druge dve eksplozije u kojima je ubijeno najmanje 14 osoba u gradu Paračinar, one su se dogodile na pijaci u razmaku od tri minita, rekao je visoko pozicionirani zvaničnik vlade Vazir Kan.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za te eksplozije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.