U trendu

Eksploziv podmetnut pod automobil policajca u Beranu

PODGORICA – Policajcu Interventnog voda CB Berane, Vujici Šćekiću, jutros dva sata iza ponoći gotovo je uništen automobil od eksplozivne naprave postavljene ispod vozila u naselju Dolac.

Šćekić je do pre dve godine radio u Bijelom Polju odakle je prešao u Berane.

Iz policije Portalu RTCG za sada nisu mogli više da kažu, osim da je napravljena materijalna šteta i da nije bilo povređenih.

„Eksploziv je bio pod automobilom i veštak tek treba da se izjasni o kakvoj vrsti eksploziva je reč“, rekli su iz beranske policije.

Nakon izvršenog uviđaja, iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) Berane rečeno je da je krivično delo kvalifikovano kao izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policajac Šćekić kaže da ne može da pretpostavi ko je ovo mogao da učini.

„Da je to na nekom drugom mestu gde sam radio i opasnije stvari možda bih mogao nešto pretpostaviti ali ovde, među rođacima i komšijama, stvarno nemam nikakvu predstavu ko bi to učinio“, kazao je Šćekić za portal RTCG.

Automobil marke „škoda oktavia“ u potpunosti je havarisan. Od eksplozije je nastala znatna materijalna šteta i na pomoćnim objektima u dvorištu.

Eksploziv, za koji tek treba da se utvri koje vrste, bio je postavljen ispod zadnjeg desnog točka, gde je ostao veliki krater.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.