U trendu

„Ekspres“: IS poziva na napade u Nemačkoj

Islamska država pozvala je nemačke džihadiste da izvrše terorističke napade na međunarodne aerodrome u toj zemlji, poput nedavnih napada u Briselu, i naredila da im jedna od meta bude nemačka kancelarka Angela Merkel, piše britanski Ekspres.

Portparolka nemačke federalne policije ocenila je da je poznato da je Nemačka meta međunarodnog terorizma i da su napadi mogući u toj zemlji, ali je istakla da ovaj materijal ne menja pristup bezbednosti.

Kako piše britanski list, Islamska država je pozvala svoje pripadnike da izvrše masovna ubistva objavivši pet slika sa sloganima.

Nemačka se u jednom sloganu naziva „neprijateljem Alaha“, a na slici se vidi džihadista kako stoji pored aerodroma Kel-Bon s natpisom „Ono što su tvoja braća u Belgiji mogla da urade, možeš i ti“.

Druga slika pokazuje džihadistu u tenku sa pištoljem ispred sedišta nemačke kancelarke u Berlinu poručujući „Nemačka je bojno polje“.

Na još jednoj slici navodno je prikazan nemački vojni avion, a u pozadini se vide žene i deca kako plaču.

Ta slika navodno prikazuje ubijene u nemačko-američkim vazdušnim napadima, a u natpisu se navodi „Hoćete li nastaviti da tugujete ili ćete konačno reagovati?“.

Na svim slikama nalazi se logo Furat Medija, medija pod kontrolom Islamske države.

Veruje se da postoji i snimak, koji prati pet slika i koji slavi napade u Briselu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar