najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ekstremistička stranka Slovačke skuplja potpise za izlazak iz EU

Jedna parlamentarna ekstremnodesničarska slovačka stranka objavila je danas da će početi da sakuplja potpise za održavanje referenduma o izlasku Slovačke iz Evropske unije, po ugledu na Veliku Britaniju koja je na referendumu izabrala da napusti evropski blok.

“Krajnje je vreme da i Slovačka napusti Titanik koji tone”, napisao je Marjan Kotleba, vodja ektstremističke Narodne stranke naša Slovačka, na svom Fejsbuk profilu.

On je najavio da će stranka već od ponedeljka početi da ostvaruje svoja izborna obećaja i da sakuplja potpise onih koji su za referendum o izlasku Slovačke iz EU.

Slovačka, zemlja od 5,4 miliona stanovnika koja je ušla u EU 2004. i u evrozonu pet godina kasnije, preuzima 1. jula rotirajuće šestomesečno predsedavanjem Unijom.

Na parlamentarnim izborima u martu Kotlebina stranka je ojačala i osvojila 14 mesta od ukupno 150 u parlamentu u kome dominira  levi centar.

Kotleba je bio u žiži pažnje javnosti zbog rasističkih izjava, posebno protiv Roma, i marševa na kojima su njegove pristalice odevene u tamne uniforme koje podsećaju na fašiste iz 1930-ih i 1940-ih godina.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike