U trendu

Enigma: Gde je nestala Trampova savetnica?

Savetnica američkog predsednika Donalda Trampa Kelijan Konvej nestala je sa televizijskih ekrana, prenosi CNN.

To je, kako se navodi, veoma čudno s obzirom na to da je uglavnom svaki Trampov potez obrazlagala uključujući se direktno iz dvorišta Bele kuće.

Konvej se nije uključivala u televizijski program od o početka prošle nedelje. U njenom poslednjem uključenju rekla je za MSNBC da bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Majkl Flin ima „punu podršku predsednika“, a nekoliko sati kasnije Flin je podneo ostavku.

Narednog dana, Konvej je tvrdila da je Flin zatražio ostavku, dok je portparol Bele kuće Šon Spajser rekao da je Tramp zamolio Flina za to. Od tada, nije se oglašavala.

Ta saopštenja, kako piše CNN, dovela su u pitanje kredibilitet Konvejeve i do zaključka da je njeno pojavljivanje više štetilo Trampovoj administraciji.

Na zahtev CNN da dobiju odgovor od nje, najavila je da će gostovati na Foks njuzu u sredu uveče.

„Pozvana sam u emisije svakog dana. Pokušavam da se skoncentrišem i na druge delove mog portfolija, a predstavnica Bele kuće Sara Sanders takođe je odbacila mogućnost da je Konvej evenualno ispala iz igre.

Čak i pre navoda o Flinu, Konvej je nekim izjavam dospela u žižu javnosti. Pozvala je Amerikance da kupuju garderobu iz kolekcije Ivanke Tramp, a jednom prilikom spomenula je i masakr koji se nikada nije dogodio, prenosi CNN.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.